Home | Kontakt | English

Velkommen

Af Susanne Bødker, projektleder

Vort projekt lakker mod enden i den forstand, at den sidste case er ved at være færdig, og at forskerne derefter fokuserer på at afrapportere forsknings-resultaterne. Man kan løbende følge med i de videnskabelige artikler, der kommer ud af projektet, ved at se på www.egovplus.dk.

Læs hele artiklen

Design af digital borgerservice – eller hvordan man løfter interaktionen til et nyt niveau

Af Tom Nyvang, Ellen Christiansen, Kristina Margrethe Rasmussen, Anne Marie Kanstrup, Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet

I denne artikel diskuteres perspektiver på centrale løft af betingelserne for interaktion – dels interaktionen mellem udviklere og andre interessenter og dels interaktionen mellem borger og digital selvbetjening. Når vi samler to tilsyneladende forskellige perspektiver i samme artikel er det fordi vi opfatter de to som hinandens forudsætninger; udviklerne må fx til fulde kende borgerne for at få borgerne til at bruge digital selvbetjening og for at få mere viden om, hvordan borgernes anvendelse af digital selvbetjening kan udvikles må vi forstå og lære af de brugere, der går forrest og allerede i stort omfang selvbetjener sig i dag.

Læs hele artiklen

Fra abstrakt demokrati til borgerindflydelse i hverdagen

Af Pär-Ola Zander, før Aarhus Universitet, nu Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet, Morten Bohøj, Alexandra Instituttet.

"Sabine er ude og går en tur i skoven ved Stadil Fjord med sin hund. Da hun kommer ned til stranden giver hendes telefon en lille lyd fra sig. Hun kigger på den og ser at det er det lille ”Mobilt demokrati”- program som hun installerede for 2 uger siden. Det havde ikke sagt noget i lang tid, så hun havde næsten glemt det. Det har dog nu notificeret hende om at der vil blive bygget vindmøller, der kan ses fra den anden side af fjorden. Hun kan også se, at der er startet en diskussion mellem borgerne om deres beliggenhed.

Læs resten af scenariet samt artiklen

Print Tip en ven
Senest opdateret: 13/10/10 , © Alexandra Instituttet A/S