Home | Kontakt | English

Nyhedsbrev 2, juni 2009

IT-udvikling til borgerne - forbedret dialog eller ekstra arbejde?

Af Marianne Dammand Iversen

Folketinget vedtog d. 27. marts 2002 en ny lov om barselsorlov. Formålet med loven har været at tilbyde nybagte og kommende forældre en længere og mere fleksibel barselsorlov end tidligere.

Loven er imidlertid blevet så fleksibel, og derved også kompliceret, at mange vordende forældre er forvirrede.

Læs hele artiklen

Datalogistuderende laver studenterprojekt i samarbejde med Borgerservice

Af Marianne Dammand Iversen

Torsdag den 28. maj fremviste datalogistuderende på kandidatkurset: ”Designing Interactive Technologies” deres projekter. De studerende havde i seks uger arbejdet med Borgerservice og havde fået til opgave at udvikle teknologier, som borgerne kan benytte hjemmefra, på farten eller når de sidder i kø i borgerservice.

Læs hele artiklen

Præsentation af de fire studenterprojekter

Læs alle beskrivelserne

Strategimøde d. 20. maj

Af Susanne Bødker

eGov+ havde indkaldt styregruppen og andre interesserede til et møde om strategi for hvordan vi udbreder projektets resultater til resten af verden (KL, politikere, andre kommuner, leverandører mm.) og internt i de kommunale organisationer.

Læs hele artiklen

A framework for Service Governance

Af Morten Hjelholt og Pernille Kræmmergaard

Aalborg kommune er en landets 3 største kommune med ca. 200.000 indbyggere. Kommunen opstod i sin nuværende form efter strukturreformen 2007 ved sammenlægningen af Hals, Nibe, Sejlflod og Aalborg Kommune. Siden sammenlægningen har man både online og fysisk arbejdet intenst på at kunne levere én adgang for borgeren til kommunens services.

Læs hele artiklen

Speciale i adaptive formularer

Af Niels Olof Bouvin

Henrik Gammelmark forsvarede den 15. maj sit speciale med titlen "Adaptive Forms - A XML-based Framework for Dynamic Data Entry" (vejleder: Niels Olof Bouvin).  Specialet har sin rod i eGov+  projektets ønske om at udvikle mere intelligente websystemer.    

Læs hele beskrivelsen

Kort Nyt

Læs alle nyhederne

Print Tip en ven
Senest opdateret: 26/06/09 , © Alexandra Instituttet A/S